LSV: Nećemo rušiti Pajtića

Liga socijaldemokrata Vojvodine i Nova demokratska strana neće rušiti vlast Bojana Pajtića i ne postoji mogućnost da se ta odluka promeni, tvrde u Ligi.
Liga socijaldemokrata Vojvodine i Nova demokratska strana neće rušiti vlast premijera Vojvodine Bojana Pajtića i ne postoji mogućnost da se ta odluka promeni, bez obzira na sastanke i pregovore koje Savez vojvođanskih Mađara vodi sa Srpskom naprednom strankom i ostalim članovima Skupštine Vojvodine, tvrde za Danas u LSV.

"Mi smo još pre deset dana imali predsedništvo stranke na kojem smo usvojili dosadašnji dogovor sa DS i NDS i dali rok od 30 dana da se ti pregovori o budućoj prekomponovanoj vlasti završe. Tražili smo od naših koalicionih partnera DS i NDS da počnemo već da sprovodimo te političke delove koji su usaglašeni", ističe potpredsednik LSV Branislav Bogaroški.

Upitan da li ipak postoji mogućnost da promene odluku i da se priklone tom bloku koji stvara oko SNS, Bogaroški kaže da je odluka Predsedništva više nego jasna. - Uspostavljen je dogovor oko suštinskih pitanja, političkih principa i pravca političkog delovanja, načina funkcionisanja pokrajinske vlasti i izgleda buduće vlade Pokrajine. Ostalo je još da se reše pitanja u vezi sa preuzimanjem odgovornosti - rekao je Bogaroški.

S druge strane, potpredsednik SNS Igor Mirović kaže da "niko ne zna šta će biti za deset ili dvadeset dana" i napominje da će ukoliko ove tri stranke budu nastavile "da vladaju golim brojem, biti snažna opozicija". On smatra da Vlada Bojana Pajtića nema suštinski kapacitete za vođenje Pokrajine i donošenje važnih odluka, iako ima većinu u vojvođanskom parlamentu.

- Vlast Bojana Pajtića vlada pukim brojem poslanika. Ona nema suštinski kapacitet za ozbiljan rad, a dokaz tome su stalne međusobne optužbe članica sadašnje vladajuće koalicije - navodi Mirović, upitan kako je Vlada Vojvodine pala kada Pajtić i dalje ima većinu.

LSV, DS I NDS trenutno imaju većinu u Skupštini Vojvodine od 64 poslanika.

  • Marion

    17.09.2014 16:12
    Vi ste saucesnici u unistavanju Vojvodine sa Pajticem. Vazne su vam samo fotelje, a sto narod zivi sve losije to vas ne zanima.
  • glogov_kolac

    17.09.2014 12:30
    rejting
    Na taj nacin LSV samo sebi spusta rejting
  • Bogdan

    17.09.2014 11:11
    Obeštećenje
    Mi smo građani poniženi iz razloga da se bahatost nastavlja. Samo nije jasno zašto to Gradonačelnik dozvoljava a glasali smo za njega jer smo znali da mu je otac ugledan čovek i vodio Skupštinu Grada.
    Neka se ne šepure ni Mirović ni Maja jer za njih nismo glasali zbog ATP Vojvodina.
    Gradonačelnik da raskrinka dil Paeking servisa i Komunalne policije.Sramota za grad koji je bio primer uređenog grada.Platili smo osnivanje Parking servisa i Komunalnu policiju da nas pljačkaju pa dokle više!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.