Subotica: Završen mural posvećen Tijani Jurić

Mladi umetnik Andrej Josifovski završio je mural posvećen tragično preminuloj Subotičanki Tijani Jurić.
Mladi umetnik Andrej Josifovski završio je mural posvećen tragično preminuloj Subotičanki Tijani Jurić.

Oslikavanje murala trajalo je dva dana, a skinute su skele koje je Andrej koristio da bi napravio svoje novo umetničko delo, kako kaže, do sada najzahtevnije zbog ogromnih dimenzija murala. Josifovski je oslikavanje murala počeo po planu u ponedeljak ujutro, a završen je nešto ranije nego što je bilo planirano.

- Ideju da nacrtam ovakav mural imao sam još u Beogradu, ali odustao sam iz prostog razloga jer nisam želeo da to izgleda kao samopromocija. Pre nekih nedelju dana dobio sam poziv od Tijaninih drugara, odnosno Tijaninog oca koji je predstavljao Tijanine drugare i odmah sam pristao jer to je velika čast za mene - izjavio je Josifovski.

  • Vojvosadjan

    25.09.2014 12:46
    Sve je to jako lepo i jako postujem ali tragicno preminula devojcica nije bila ni nalik ovoj sa murala...
  • jkl

    25.09.2014 08:53
    Svaka čast, vrlo lepo, još je dečko i obrazovan, a pravi umetnik. I to ona moderna, ulična umetnost, ovo će sigurno ostati zapaženo, što i jeste posenta, da se nikad ne zaboravi..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina