Vojvođanski IT klaster: Srbija nezainteresovana za program EU

Vojvođanski klaster informacionih tehnologija (IKT) optužio je državne organe da nisu zainteresovani za učešće Srbije u programu podrške Evropske unije povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (COSME).

Vojvođanski klaster informacionih tehnologija (IKT) optužio je državne organe da nisu zainteresovani za učešće Srbije u programu podrške Evropske unije povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća (COSME).

Vojvođanski IKT klaster je naveo da se, zajedno s drugim klasterima iz Srbije i regiona, pripremao da konkuriše za ta sredstva, ali se ispostavilo da Srbija "nije zainteresovana" za taj program i da mu nije ni pristupila. Za to je bilo potrebno samo da državni organi potpišu dokumenta i uplate članarinu.

Program COSME traje od 2014. do 2020. godine, planirani budžet je 2,3 milijarde evra, a rok za predaju projekata je 20. oktobar ove godine.

U saopštenju se navodi da su IKT klasteri iz Srbije ranije pozvali partnere iz Bugarske, Turske, Rumunije, Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine i dogovorili se o zajedničkom nastupu pred fondovima EU, a za početak za uključenje u program COSME. "Od pokretača regionalne saradnje i zajedničkog nastupa za regionalne IKT klastere, spali smo na kočničare konzorcijuma, iz kojeg moramo da izađemo kako ceo projekat ne bi pao zbog nas iz Srbije", stoji u saopštenju.

  • @ZoranNS - Anonimu - Srbija n

    25.09.2014 15:22
    Samo vi brzom brzinom put Evrope i projekata, koji samo na vas cekaju. Tamo vas ceka i vojvoda od projekata, Novikov. Sa cvarcima. A bice i leba, masti i paprike. Ne brinite o drugima, pa ni o Srbiji. Sihter, bre.
  • J A

    25.09.2014 13:07
    Naravno
    Da su nezainteresovani jer ne mogu da se ugrade. Trenutno ih zanima samo kako da nam uzmu što više para.
  • v

    25.09.2014 12:34
    @Anonimus
    Definitivno, Srbija danas nema veceg neprijatelja od Vojvodine. Pantljicare jedne, idite vec vise.

    čuj ovog turčina,mi pantljičare vaše a šta ste onda vi za nas verovatno maligni tumor!i ne sekiraj se odlazimo i mi uskoro pa uživajte i neka vam je sa srećom...u šta sumnjam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina