Vršac: Javni poziv za rešavanje stambenih pitanja izbeglica

Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica objavila je javni poziv davanjem u zakup 20 stambenih jedinica sa mogućnošću kupovine.
Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica objavila je javni poziv davanjem u zakup 20 stambenih jedinica sa mogućnošću kupovine.

Predmet javnog poziva je davanje u zakup sa mogućnošću kupovine 20 stambenih jedinica na teritoriji Opštine. Stambene jedinice daju se u zakup na određeno vreme, sa mogućnošću kupovine prema uslovima predviđenim Zakonom o izbeglicama, a radi rešavanja stambenih potreba izbeglica.

Pomoć može biti dodeljena izbeglicama koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status izbeglice u Republici Srbiji, bez obzira na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe, i to izbeglicama koje žive u kolektivnim centrima ili nekom drugom vidu kolektivnog smeštaja, formalnog ili neformalnog, kao i ugroženim izbeglicama u privatnom smeštaju i bivšim nosiocima stanarskog prava, a koji su bez trajnog rešenja u zemlji porekla ili Republici Srbiji, a sve prema utvrđenim kriterijumima ugroženosti.

Kompletan Javni poziv može se preuzeti u zgradi opštine Vršac, kod Poverenika za izbeglice i migracije, kao i sa opštinskog sajta. Rok za podnošenje prijave sa potrebnim dokazima je 2. decembar 2014. godine.

  • 04.11.2014 07:50
    Sta tacno znaci "resavanje stambenog pitanja"? Valjda bi bilo normalno da svako ko tvrdi za sebe da je "izbeglica" treba da bude smesten u sabirni centar dok se ne steknu uslovi da se vrati kuci.
  • janko

    04.11.2014 05:45
    unosan posao
    20 i vise godina staza, dobijas sve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina