Đaci iz Bačke Palanke i Novog Sada pomogli KiM

Đaci iz Bačke Palanke, zajedno sa učenicima Novog Sada prikupili su 300 paketa pomoći za decu sa područja Kosova i Metohije pogođenih proletošnjim poplavama.
Đaci iz Bačke Palanke, zajedno sa učenicima Novog Sada prikupili su 300 paketa pomoći za decu sa područja Kosova i Metohije pogođenih proletošnjim poplavama.

Prikupljen je školski pribor, igračke, slatkiši, sredstva za higijenu. Predsednik opštine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac predao je svu prikupljenu pomoć načelniku Južnobačkog upravnog okruga Zoranu Miloševiću. U akciji su učestvovala deca iz vrtića i škola u Bačkoj Palanci i Novom Sadu.

- Sve zasluge pripadaju deci i njihovim roditeljima. Oni su se odrekli džeparaca i dela kućnog budžeta kako bi pomogli svojim ugroženim vršnjacima – istakao je predsednik opštine Đedovac.

Opština Bačka Palanka i Južnobački okrug logistički su pomogli pripupljanje i otpremanje pomoći. - Ovakve akcije pokazuju da deca sa Kosova i Metohije nisu sama, a da naši školarci kroz humanitarni rad usvajaju prave vrednosti – rekao je Milošević.

Osim humanitarnog akcija ima i širi društveni karakter. Kutije koje su predviđene za transport humanitarne pomoći su tipizirane, na njima se nalazi grb Srbije i podaci škola i donatora, kako bi deca sa Kosova i Metohije mogla da stupe u kontakt sa svojim vršnjacima iz Bačke Palanke i razvijaju drugarski odnos.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina