Zrenjanin: Od 1. decembra skuplje grejanje

Članovi Gradskog veća dali su na današnjoj sednici saglasnost javnom komunalnom preduzeću "Gradska toplana" na povećanje cene daljinskog grejanja, za varijabilni deo i to za 9,65 odsto.
Članovi Gradskog veća dali su na današnjoj sednici saglasnost javnom komunalnom preduzeću "Gradska toplana" na povećanje cene daljinskog grejanja, za varijabilni deo i to za 9,65 odsto.

Kako je navedeno u saopštenju, izvorna cena za varijabilni deo sada iznosi 6,17 dinara, umesto 6,02 dinara po kvadratnom metru i primenjivaće se od 1. decembra, a na utvrđenu cenu obračunaće se i porez na dodatu vrednost.

Pomoćnik direktora za ekonomske poslove "Gradske toplane" Ilija Svilar kazao je da je odluka Nadzornog odbora tog preduzeća da se koriguje cena za varijabilni deo rezultirala korekcijom nabavne cene prirodnog gasa sa 38,14 dinara, na 42,25 dinara po kvadratnom metru.

"S obzirom da je to procenat od 10,78 odsto i da cena gasa u ukupnim varijabilnim troškovima učestvuje sa oko 89 odsto, sam procenat korekcije je 9,65 odsto" objasnio je Svilar.

Varijabilni deo cene ne naplaćuje se tokom grejne sezone, dok se fiksni deo plaća tokom cele godine.

  • djordje

    28.11.2014 12:39
    nemojte na gas
    Pa grejanje Zrenjanina je skupo jer gotovani iz DP grejanja znaju samo za gas kao energent. Neka se potrude i pređu na biomasu i grejanje će biti 40% jeftinije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina