Vršac: Astronomski susret 28. i 29. novembra

Prirodnjačko društvo GEA već 14 godina organizuje "Vršački astronomski susret". Ova manifestacija svake godine okuplja astronome, kako profesionalne, tako i amatere.
Prirodnjačko društvo GEA već 14 godina organizuje "Vršački astronomski susret". Ova manifestacija svake godine okuplja astronome, kako profesionalne, tako i amatere.

Najčešće se dešava za vreme neke važne i retke astronomske pojave, ili krajem godine, kao svojevrsni pregled najnovijih naučnih otkrića i dostignuća.

I ovoga puta, Susreti će se održati u Domu učenika (kod rumunske crkve), u petak i subotu, 28. i 29. novembra, sa početkom u 17 časova. Darko Donevski, jedan od govornika, za sve koji vole astronomiju, daje bitnu informaciju.

"Na mom predavanju ćete moći da se upoznate iz prve ruke kako izgleda život radio astronoma i kako se istražuju najdalje galaksije. Tako da neće biti samo priče o teleskopima, već i o tome šta sve podrazumeva proces od posmatranja do dobijanja naučnih rezultata", kaže Donevski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina