Prelet asteroida sutra u 17:07

Asteroid veličine pet fudbalskih igrališta postaće vidljiv u ponedjeljak, a uz vedro nebo posmatranje će biti moguće i uz obični dvogled.

Asteroid veličine pet fudbalskih igrališta postaće vidljiv u ponedjeljak, a uz vedro nebo posmatranje će biti moguće i uz obični dvogled.

Reč je o asteroidu 2004 BL86 koji će 26. januara proleteti pokraj naše planete na udaljenosti od svega 1,2 miliona kilometara ili oko tri udaljenosti Zemlje od Meseca.

Svaki objekat koji priđe Zemlji na udaljenosti manjoj od oko 20 jedinica udaljenosti od Meseca smatra se potencijalno opasnim. Takođe, objekti koji prelaze veličinu od 100 do 150 metara u prečniku smatraju se opasnim po našu planetu. 2004 BL86 prelazi oba parametra sa svojim prečnikom od čak 900 metara.

Asteroid će biti najbolje vidljiv između 17:07 i 17:52 sati po našem vremenu, a u 17:20 nalaziće se na oko 20 stepeni iznad istočnog horizonta.

Naposletku svoga "puta" preko neba, asteroid će se nalaziti na području sazvežđa Rak.

  • Stari grad

    26.01.2015 12:47
    Biće vedro, ko i zadnjih 10 dana što je. Bah, sunca fali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.