Otvoren svetski Sajam čokolade

"Salon Du Chocolat“, drugi po redu sajam čokolade koji je privukao veliku pažnju javnosti i medija kako iz Belgije tako i iz ostatka sveta otvoren je u Briselu.
"Salon Du Chocolat“, drugi po redu sajam čokolade koji je privukao veliku pažnju javnosti i medija kako iz Belgije tako i iz ostatka sveta otvoren je u Briselu.

Sajam se održava u briselskom Expo centru, a na njemu učestvuje 90 proizvođača čokolade, većinom iz Belgije koja je jedan od svetskih centara poznatih po proizvodnji popularne poslastice na bazi kakaoa.

Predstavljeno je više od 20 vrsta čokolade koja se isključivo proizvodi u Belgiji, a organizovane su i degustacije čokolade i drugih slatkiša koji se spremaju na bazi čokolade.

Posetioci mogu da pogledaju i brojne prezentacije u vezi sa počecima proizvodnje čokolade u svetu, ali i popularnošću čokolade kroz istoriju.

Posebnu pažnju privukle su i izložbe različitih figura i odela izrađenih od čokolade. U sklopu sajma, koji se drugi put održava u "gradu diplomata, čokolade i piva", organizovana su i brojna takmičenja i programi posvećeni najmlađim posetiocima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.