FOTO: Fidel Kastro ponovo u javnosti

Bivši kubanski vođa Fidel Kastro pojavio se u javnosti prvi put posle 14 meseci, objavili su danas lokalni mediji.

Bivši kubanski vođa Fidel Kastro pojavio se u javnosti prvi put posle 14 meseci, objavili su danas lokalni mediji.

Državni list "Granma" piše da se Kastro ove sedmice sastao s venecuelanskom delegacijom, koja je pozvana u posetu Kubi. List je na svom veb sajtu objavio i četiri fotografije 88-godišnjeg Fidela Kastra, koji sedi u autobusu ili kombiju i rukuje se sa svojim pristalicama kroz prozor vozila.

Fotografije prikazuju Kastra u plavo-belom odelu, s crnom kapom i sa slušnim aparatom, preneo je AFP.

Od kada je 2006. godine, iz zdravstvenih razloga napustio mesto šefa države, Fidel Kastro se veoma retko pojavljivao u javnosti. To se poslednji put dogodilo 8. januara 2014. godine, kada je prisustvovao otvaranju galerije jednog kubanskog umetnika.

Kubanski list navodi i da je Kastro ponaosob pozdravio svakog člana venecuelanske delegacije, koji su bili "impresionirani njegovom lucidnošću i saznanjima o situaciji u Venecueli". Kastro je bio veoma blizak s pokojnim predsednikom Venecuele Ugom Čavesom, podseća francuska agencija.

Kuba i SAD objavile su prošle godine da su postigle istorijski pomak u bilateralnim odnosima, posle više decenija. Fidela Kastra je 2006. godine, na mestu predsednika zamenio njegov brat, Raul Kastro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.