Iran delimično ukida zabranu ženama na utakmicama

Iranske vlasti delimično su ukinule zabranu ženama da prisustvuju muškim sportskim utakmicama, izjavio je juče zamenik ministra sporta Abdolhamid Ahmadi.
Iranske vlasti delimično su ukinule zabranu ženama da prisustvuju muškim sportskim utakmicama, izjavio je juče zamenik ministra sporta Abdolhamid Ahmadi.

Savet za državnu bezbednost odobrio je plan ministarstva sporta da dozvoli ženama i porodicama da prisustvuju nekim sportskim događajima, javila je zvanična novinska agencija IRNA. Plan će, rekao je Ahmadi, biti sproveden tokom ove godine. Ahmadi je istakao da ženama neće biti dozvoljen ulaz na sve utakmice ili stadione, ali nije dao više detalja, osim da će to "zavisiti od vrste sporta".

Ženama u Iranu je zabranjeno da gledaju sportske utakmice od revolucije 1979. godine, kada su tvrdokorni islamisti došli na vlast. Cilj takve zabrane je da se na javnim mestima onemogući mešanje muškaraca i žena koji nisu u srodstvu. Do sada su jedino strankinje koje žive u Iranu mogle da gledaju svoje nacionalne timove koji su gostovali u toj zemlji.

Predsednik svetskog fudbalskog savez FIFA Sep Blater pozvao je prošlog meseca Iran da ukine zabranu ženama da gledaju fudbal na stadionima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.