Devojčica matirala velemajstora

Norveški velemajstor Simen Agdestein morao je da prizna poraz od šestogodišnje devojčice koja ga je nadigrala na šahovskoj tabli.

Norveški velemajstor Simen Agdestein morao je da prizna poraz od šestogodišnje devojčice koja ga je nadigrala na šahovskoj tabli.

Maloj Like-Merlo Heliesen je otac dao ime po čuvenoj vrsti grožđa, od kog se pravi crno vino.

Ali, dok tata ima očiglednu sklonost ka vinu, ćerka je pokazala da ima dara za popularni "umni" sport.

Prema pisanju norveškog sajta The Local, Like-Merlo uspela je da matira Agdesteina tokom simultanke koju je sedmostruki norveški šampion igrao protiv devet devojčica. Agdestein inače ima 2620 poena na rang-listi FIDE.

- Odlično igra. Mnogo je bolja od Magnusa Karlsena u njenim godinama - rekao je nakon odigrane partije Adgestein, koji je jedno vreme trenirao trenutnog svetskog prvaka u šahu.

  • Konj

    16.05.2015 18:30
    za Dex i Ogorčenog
    Žao mi je što Vi kao šahovski trener ne možete dobijati platu za Vaš posao. Za ogorčenog - ima se para za antitalente u Srbiji jer mamice i tatice buržuja = lopovčina iako imaju mali milion u džepu - boli ih to što nisu mogli snalažljivošću,sposobnošću, talentom i znanjem da postignu nego krađom i prevarom. Tako da keve i ćale buržuji jadni upisuju dete od klavira do lopte, samo jadni da nekako "plate" da im dete izgleda makar kamuflirano = inteligentno ili talentovano...a na kraju dete postane narkoman od silnih novčanica.
  • Ogorcen

    16.05.2015 17:46
    @Dex - Šah
    Nisi u pravu, evo vecina politickih partija placa studiranje i doktoriranje u mega sega fakultetu svojim pulenima.
    Zato i "rasturamo" u ekonomiji. Jedino je problem sto su politicki puleni rasturanje Srbije u ekonimiji, doslovno shvatili.
  • Dex

    16.05.2015 16:19
    Šah
    Kao šahovski trener, skrećem pažnju da i Srbija ima mnogo dece talentovane za šah. Nažalost individualni treninzi su preskupi, a na kolektivnim je teško razvijati talenat. U Rusiji, svako iole talentovano dete dobije jednog Velemajstora za ličnog trenera. Nedavno je u Novom Sadu bio momčić iz jedne Sibirske regije, koji je sa 14 godina nadigravao naše priznate velemajstore, a trener je sve vreme bio uz njega, igrao ulugu i majke i oca tih 10-ak dana.
    Kada sam ga upitao odakle mu novca za ličnog trenera, odgovorio je on to ne plaća, već se plaća iz fonda za razvoj mladih talenata. Dakle, njegov trener prima platu od države da ga uči. Pošto smo mi hiljadu svetlosnih godina udaljeni od takvog razmišljanja, teško da ćemo izgraditi nekog jakog igrača u narednom periodu, ako se nešto brzo ne promeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti