Koliko puta koristite isti peškir?

Jedna od večnih debata koja se vodi u gotovo svakom domaćinstvu je koliko puta se jedan isti peškir može koristiti pre nego što ga bacite na pranje?
Jedna od večnih debata koja se vodi u gotovo svakom domaćinstvu je koliko puta se jedan isti peškir može koristiti pre nego što ga bacite na pranje?

Zdravstvene agencije se slažu u odgovoru na ovo pitanje - najviše tri do četiri puta. Ako isti peškir koristite više od četiri puta, izlažete se brojnim bakterijama, pa čak i buđi.

"Peškiri koje koristimo nakon kupanja ili tuširanja i koje ostavljamo vlažne da se osuše, trebalo bi koristiti do četiri puta. Bakterije i buđ će početi da se gomilaju, iako će se njihov rast usporiti kako se peškir bude sušio", objašnjava Keli Rejnolds, profesorka sa Univerziteta u Arizoni.

Pritom je vrlo važno imati na umu i da peškire koje smo koristili valja osušiti na pravilan način pre sledeće upotrebe.
  • pf

    02.06.2015 01:10
    Dok mi zena ne opere...
  • očigledno

    01.06.2015 21:27
    prljavac
    po ovome bi samo prao peškire i imao pun orman peškira...
    druga opcija je da se preselim u hotel.
    treća opcija mi se najviše sviđa a to je sušenje prirodnim putem...
    kontam da i ovi što vrše ovakva istraživanja koriste peškir češće neg' što ovde piše...
  • zderavko

    01.06.2015 21:23
    vise puta
    Osuši on mene, osušim ja njega. I tako par puta. Kad mogu već da jedem buđav sir, sušenje istim peškirom više puta ću preživeti sigurno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.