Dalaj lama proslavio 80. rođendan

Tibetanski duhovni vođa, Dalaj lama, proslavio je danas svoj 80. rođendan uz molitve za dug život u Daramasali, prestonici Tibetanaca u egzilu, na severu Indije.
Tibetanski duhovni vođa, Dalaj lama, proslavio je danas svoj 80. rođendan uz molitve za dug život u Daramasali, prestonici Tibetanaca u egzilu, na severu Indije.

Kako prenosi AFP, Dalaj lama je rođen 6. jula, ali se njegov zvanični rođendan, prema tibetanskom lunarnom kalendaru, slavi danas.

Hram Cuglakang u Daramsali, gde od 1959. godine, nakon neuspele pobune protiv kineskih vlasti, živi na hiljade Tibetanaca, prekriven je cvećem u čast duhovnog vođe i Nobelovca koji se 2011. povukao iz politike.

Obraćajući se okupljenima, Dalaj Lama je rekao da namerava da živi još 20 godina tokom kojih će nastaviti da se zalaže za versku harmomiju i saosećanje.

"Nadam se da ćete biti sa mnom kada budem slavio i svoj 90. rođendan", kazao je on.
  • 21.06.2015 20:17
    Filmovi "Sedam godina na Tibetu" i "Kundun" govore o životu Dalaj Lame. Odlični filmovi, treba ih pogledati, ima šta da se nauči o tibetanskoj kulturi, religiji i filozofiji, koja je isključivo u službi mira i nenasilja.
  • 21.06.2015 16:59
    Srećan rođendan Veliki Čoveče i poživi još toliko koliko si poželeo, na dobro ove planete!
    Eh da je više takvih ljudi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.