Imanje veće od Srbije na prodaju

Vlasnik "parčeta" zemlje većeg od Srbije može se postati za 325 miliona dolara, pošto je najveće privatno zemljište na svetu ponuđeno na prodaju.

Vlasnik "parčeta" zemlje većeg od Srbije može se postati za 325 miliona dolara, pošto je najveće privatno zemljište na svetu ponuđeno na prodaju.

Zemljište u Australiji koje se prostire na 101.411 kilometara kvadratnih (13.000 kilometara kvadratnih veće od Srbije), odnosno 11 miliona hektara, u vlasništvu je ser Sidnija Kidmana. On je ovo imanje formirao pre oko 100 godina nakon 10 različitih kupovina "manjih" placeva.

Zbog veličine, rasprostranjenosti i raštrkanosti, svaki ponuđač moraće da izdvoji više od nedelju dana da preleti imanje i obavi inspekciju poseda i stoke. Čim je porodica Kidman na tržištu počela da se raspituje da li ima zainteresovanih, javio im se priličan broj ljudi.

Najviše potencijalnih kupaca je iz Australije, ali su na plac bacili oko i ljudi iz SAD, Kine, Kanade, Velike Britanije, Švajcarske, Južne Amerike i Indonezije. Zbog visoke cene stoke i mesa, mediji navode da se zemljište smatra prvoklasnom imovinom svetskog značaja.

Don Manifold, jedan od agenata zaduženih za prodaju iz firme "Ernst i Jang", kaže da se sada obavljaju velike papirološke pripreme jer se pet različitih placeva koji čine ukupno imanje prostiru na površinama tri savezne države i jedne teritorije. "Neverovatno je da je toliko zemljište u jednoj porodici već petu generaciju, a da je bez dugova, stalno dobro vođeno i prvoklasni stočni proizvođač", rekao je Manifold.

  • 25.06.2015 17:47
    Evo vam dođoši iz Vojvodine da nas malo rasteretite. Dosta su se gostili 70 godina o našem trošku.
  • naivcina

    24.06.2015 14:45
    l
    svaka cast vodjenju ip ostenju vlasnika zemljista.
    E da je to u srbiji ala bi se nasi politicari zamastili i upropastili vlasnika i njegov stocni fond.
    kao da ih vidim da cokcu kao gladne svinje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.