Otkriće: čokolada koja se ne topi u rukama

Belgijski istraživač Frederic Depypere otkrio je način da spreči čokoladu da se topi u rukama dok je jedete, a da pritom održi svoju slasnu teksturu.
Belgijski istraživač Frederic Depypere otkrio je način da spreči čokoladu da se topi u rukama dok je jedete, a da pritom održi svoju slasnu teksturu.

Ova čokolada u čvrstom stanju ostaje do 38 stepeni, što je zapravo četiri stepena više nego što je slučaj kod običnih čokolada.

Inspiraciju za ovaj patent, Depypere je dobio nakon što su se njegove čokolade, koje je odneo na svetsku izložbu u Šangaju, po dolasku potpuno istopile. Istraživač ove čokolade planira da plasira u zemljama kao što su Kina ili Indija.

Nova čokolada bi, pretpostavja se, u potpunosti mogla da promeni tržište u Aziji, Latinskoj Americi i Bliskom Istoku, piše Bloomberg Business, a istraživači firme Euromonitor predviđaju kako će se prodaja čokolade u ovim područjima do 2019. godine udvostručiti.
  • 29.06.2015 16:13
    Takmiče se, ko će gore
    Mogu da naprave i čokoladu koja leti, ali to ne znači da je zdrava. A kamoli ukusna.
    Jednom sam nesrećom probao neku čokoladu iz Filadelfije, pravljenu za američke vojnike u pustinji. Većeg zla nisam video. Naravno da je nisam progutao.
    Ali je zato pakovanje sva i zlatu i dizajnu na plavo...
    Nije ni čudo da se zaprepaste kad u Srbiji osete ukus hrane. Prave.
  • IgorNS

    29.06.2015 06:47
    Hemicar Pera
    To mu dodje isto kao i rakija od koje ne mozes da se napijes. Zar nije smisao jedenja cokolade da se ona otopi i da se umazes istom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.