Belgijski istraživač Frederic Depypere otkrio je način da spreči čokoladu da se topi u rukama dok je jedete, a da pritom održi svoju slasnu teksturu.
Ova čokolada u čvrstom stanju ostaje do 38 stepeni, što je zapravo četiri stepena više nego što je slučaj kod običnih čokolada.
Inspiraciju za ovaj patent, Depypere je dobio nakon što su se njegove čokolade, koje je odneo na svetsku izložbu u Šangaju, po dolasku potpuno istopile. Istraživač ove čokolade planira da plasira u zemljama kao što su Kina ili Indija.
Nova čokolada bi, pretpostavja se, u potpunosti mogla da promeni tržište u Aziji, Latinskoj Americi i Bliskom Istoku, piše Bloomberg Business, a istraživači firme Euromonitor predviđaju kako će se prodaja čokolade u ovim područjima do 2019. godine udvostručiti.
Komentari 2
Jednom sam nesrećom probao neku čokoladu iz Filadelfije, pravljenu za američke vojnike u pustinji. Većeg zla nisam video. Naravno da je nisam progutao.
Ali je zato pakovanje sva i zlatu i dizajnu na plavo...
Nije ni čudo da se zaprepaste kad u Srbiji osete ukus hrane. Prave.
IgorNS
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar