Šef traži od radnica da ga poljube kad dođu na posao

Vlasnik jedne kompanije iz kineske prestonice nedavno se našao na udaru kineske javnosti nakon što je otkriveno da prisiljava svoje radnice da ga svako jutro poljube pri dolasku na posao.

Reč je o kompaniji koja prodaje mehanizaciju za proizvodnju piva, a nalazi se u okrugu Tongžu, koji predstavlja šire područje Pekinga. 

Svako jutro u periodu između 9 i 9:30 radnice stanu u red i svaka poljubi šefa, a zatim odlazi na radne zadatke. Navodno je reč o nevinom poljupcu, u obraz, ali je i to sasvim dovoljno i čudno da izazove pravu buru u kineskoj javnosti, koja je osudila potez ovog šefa.

Kako prenosi kineska štampa, i dok su žene prvobitno oklevale da ovaj jutarnji ritual sprovedu u delo, navodno su kasnije popustile, jer su se bojale eventualnog otkaza. Samo dve radnice su odbile da ispune šefov zahtev i poljube ga, da bi istog dana dobile otkaz.

Inače, više od polovine radnog osoblja u ovoj kompaniji čine žene. Nakon što se suočio sa gnevom javnosti, šef je pokušao da objasni uvođenje ovog čudnog jutarnjeg rituala, objašnjavajući da je ovu praksu video u jednoj američkoj kompaniji tokom posete SAD. On tvrdi da ova jutarnja "ceremonija" pomaže pri uspostavljanju boljih odnosa među radnim kolegama, što je u njegovoj kompaniji, navodno, već dalo rezultate.

On dodaje da ne samo da su se njegove radnice vezale za njega, već mu stalno šalju poruke kada je poslovno odsutan. Naravno, bespotrebno je reći da ovo objašnjenje nije imalo uticaja na milione Kineza, koji su "osuli" paljbu na šefa, jer mnogi ne mogu da prihvate takav način ophođenja prema radnicama.

I dok je najviše kritika upućeno šefu, ima onih koji krive i radnice koje su to prihvatile.  

  • Slučajno?

    12.10.2016 11:10
    Dobro je dok se zadržao samo na poljupcu.
    Samo, eto sad ideje i za naše gazde.
    Kao narod, imamo neobičan talenat da kopiramo samo najlošije primere koje vidimo kod drugih. Ili nam to neko sračunato pokazuje sa televizijskih ekrana, jer zna kakvi smo.
    Kad ste zadnji put videli ljudski film na "najgledanijim" televizijama?
    Samo klanje i ubijanje. Slučajno? Treba to srpskom narodu, iz bilo kog razloga?
    Jadan, eto, nema gde da vidi, a baš to želi da gleda?
    A političari to dopuštaju, u ime demokratije?
    Doći će vreme da će policija odvesti takve urednike. Zbog dela protiv naroda.
    Doduše, ne u mirnodopsko vreme.
  • DonJuan

    12.10.2016 09:59
    Ljube i ovde sefove da ne kazem gde, ali iza zatvorenih vrata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.