Mađarska uvodi porez na hamburgere

Budući da je sve više onih koji se slade masnom i slanom hranom, što izaziva brojne zdravstvene probleme, mađarske vlasti razmatraju oštre mere. Da bi uticala na navike u ishrani stanovnika mađarska vlada planira uvođenje "poreza na hamburgere".

Budući da je sve više onih koji se slade masnom i slanom hranom, što izaziva brojne zdravstvene probleme, mađarske vlasti razmatraju oštre mere. Da bi uticala na navike u ishrani stanovnika mađarska vlada planira uvođenje "poreza na hamburgere".

Vlada Mađarske planira da izmeni loše navike u ishrani svojih građana tako što će uvesti "porez na hamburgere".  

"Ministarstva proučavaju moguće efekte uvođenja poreza pod nazivom 'Porez na hamburger'", naveo je ministar ekonomije Đerđ Matolči na sajtu Skupštine te susedne države.

"Analize navika u ishrani poslednjih godina i njihovih posledica na zdravlje, pokazuju da preveliko konzumiranje masne i slane hrane izaziva sve više problema", ukazao je ministar, a javlja RTS.

"Kako bi se taj proces zaustavio, razna ministarstva proučavaju poreze koji bi mogli da budu uvedeni, njihove ekonomske efekte. Još se ne zna na koje proizvode će se to odnositi i kako bi se upotrebio prihod od tih poreza", dodao je ministar Matolči.

Ako bude "poreza na hamburger", lanci restorana brze hrane moći će da se žale na njega kao na diskriminatornu meru, pošto ni mađarska kuhinja nije baš "lagana".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.