Gradonačelniku smetala bista sa prevelikim grudima

Gradonačelnik jednog francuskog grada izbacio je iz Gradske kuće bistu Marien, nacionalnog simbola Francuske, jer je smatrao da su joj grudi prevelike.
Gradonačelnik jednog francuskog grada izbacio je iz Gradske kuće bistu Marien, nacionalnog simbola Francuske, jer je smatrao da su joj grudi prevelike.

Poprsje Marien, ženske metafore Francuske Republike, izradila je u terakoti lokalna umetnica, a 2007. postavljeno je u Gradskoj kući u Nevij en Feren, gradu sa 10.000 stanovnika.

"Ljudi su je stalno komentarisali...čak i za vreme obreda venčavanja", rekao je jedan gradski službenik.

Gradonačelnik Žerar Kordon iznerviran time insistirao je da se u ovogodišnjem proračunu osigura 900 evra za kupovinu nove Marien, izrađene po liku francuske glumice i manekenke Leticije Kaste.

Autorka skulpture Katarin Lamank rekla je da je namerno napravila veće grudi kako bi simbolički naglasila "velikodušnost Republike". "Njegova odluka je apsurdna. Nadam se samo da je neće uništiti", dodala je.

Gradske vlasti kupile su te bujne grudi za 1400 evra.

  • Andro

    04.04.2011 11:08
    ?
    Grudi nikad nisu dovoljno velike!
  • NS_BOB

    04.04.2011 07:58
    Pih! Pa to je sica od cene... Kod nas bi ta nabavka bila bar sa jos jednom nulom vise!
  • Lehel

    04.04.2011 06:29
    Kom idijotu smetaju velike grudi????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.