FOTO: Fantastična 3D umetnost Kurta Venera

Kurt Vener, nekada zaposlen u američkojAgenciji za svemirska istraživanja, već niz godina oduševljava svet svojim radovima koje iscrtava na ulicama brojnih gradova sveta. Međutim, njegovi poslednji 3D radovi su sigurno najspektakularniji do sada. Realistični umetnik objavio je knjigu i u njoj predstavio svoju umetnost.
Kurt Vener, nekada zaposlen u američkoj Agenciji za svemirska istraživanja, već niz godina oduševljava svet svojim radovima koje iscrtava na ulicama brojnih gradova sveta. Međutim, njegovi poslednji 3D radovi su sigurno najspektakularniji do sada. Realistični umetnik objavio je knjigu i u njoj predstavio svoju umetnost.

Vener, koji je nekada bio ilustrator naučnik u NASA-i, koristi pametnu tehniku kako bi svoja dela prikazao u 3D izdanju.

Posmatrajući slike na pločnicima grada zaista nećete biti sigurni da li gledate u stvarni prizor ili u sliku.

U knjizi "Asphalt Renaissance", predstavio je neke od svojih najboljih radova, a pažnju posmatrača odmah privuče Spajdermen naslikan u tematskom parku "Universal Studios" u Japanu, dela naslikana na ulicama Londona, San Franciska, Rima...

Kurt Vener je rođen u Mičigenu, ali je odrastao u Kaliforniji. Njegovo prvo zaposlenje bilo je u NASA-i, ali je taj posao napustio kako bi otišao u Italiju i studirao umetnost. U Rimu su i nastali njegovi prvi murali.

U Italiji je izrađivao i oltarske slike, freske, a radio je i mural Sikstinske kapele, tačnije "Strašnog suda".

"Dela izgledaju stvarno jer je svaka slika prethodno matematički izračunanata i precizno rađena. Za jednu sliku mi je potrebno pet do sedam dana", kazao je 52-godišnji umetnik, prenose britanski mediji.

  • Panta Neoplanta

    13.04.2011 08:11
    3D Pop-art
    Naslov kaže po čemu se ovaj savremeni genije razlikuje od drugih super-crtača, muralista, autora višebojnih grafita. On redovno naglašava dubinu i stvara optičku iluziju da ćete upasti u rupu ako zakoračite. Na ovaj način prostor se oživljava a treća dimenzija kao da prevazilazi i neke skulpture po trgovima npr. u Rimu, od bronze i kamena koje možete dodirnuti. Ovi pak radovi, toliko su uverljivi da se ne usuđujete da pružite nogu ili ruku ka tim naslikanim "čudovištima".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.