Pljujete li šefu u kafu?

Istraživanje koje je nedavno sprovela kompanija "Robert Half International iz Menlo Parka, Kalifornija, specijalizovana za zapošljavanje kadrova, pokazalo je da radnici krše pravila ponašanja na poslu, uključujući krađu ručka i kijanje u kafu svom šefu.
Istraživanje koje je nedavno sprovela kompanija "Robert Half International iz Menlo Parka, Kalifornija, specijalizovana za zapošljavanje kadrova, pokazalo je da radnici krše pravila ponašanja na poslu, uključujući krađu ručka i kijanje u kafu svom šefu.

Pomenuta kompanija je u istraživanje uključila 430 kancelarijskih radnika iz SAD-a, starijih od 18 godina, od kojih su neki prisustvovali ovim i sličnim scenama, poput spavanja na kancelarijskom stolu, sređivanja noktiju za radnim stolom, šetanja po kancelariji bez obuće, vikanja na mušterije i javnog ismevanja rada kolega.

"U većini slučajeva, manje kršenje pravila ponašanja verovatno neće biti barijera u napredovanju, ukoliko to brzo priznate i učite na svojim greškama. Ali, kontinuirani pogrešni koraci imaju kumulativan efekat koji može ugroziti vašu poslovnu reputaciju i biti prepreka napretku", istakao je Bret Gud, viši okružni predsednik u kompaniji "Robert Half International".

Iz kompanije kažu da je istraživanje sprovedeno kako bi se poklopilo sa objavljivanjem niza snimaka nazvanih "Don't Let This Happen to You", u kojima se nude saveti o izbegavanju povređivanja pravila ponašanja na poslu.

  • Gillan

    29.11.2011 08:12
    ''Pljujete li sefu u kafu''?
    SA ZADOVOLJSTVOM.

    Ali zato imam direktora kome bih bubreg dao... Sve zavisi od toga ko sta zasluzi.
  • Bozidar

    28.11.2011 18:16
    mozemo da im pljujemo u kafu koliko hocemo kad oni nama s..u po glavama svaki dan
  • hmm

    28.11.2011 15:30
    Nadam se da cemo saznati tvoj identitet gospodine "URADnik", pa da ovo sto si napisao prosledimo tvom sefu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.