VIDEO: Sećate li se Audicije?

Na Otvorenoj sceni Obala u Sarajevu 20. decembra 1984. godine je po prvi put održana predstava Audicija.
Na Otvorenoj sceni Obala u Sarajevu 20. decembra 1984. godine je po prvi put održana predstava Audicija.

Predstava je nastala kao deo nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Prva Audicija je nastala tako što su studenti glume, pod palicom Bore Stjepanovića, na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, sami osmišljavali likove za potrebe nastavne vežbe 'Skice za lik'.

Zapaženu ulogu imao je i Emir Hadžihafizbegović kao Bogoljub Šaulić iz Bosanskog Grahova. Ostale uloge ostvarili su Željko Ninčić, Saša Petrović, Željko Kecojević, Jasmin Geljo, Senad Bašić, Haris Burina i Mladen Nelević.

U decembru 2009. godine, ponovo se okupila ova glumačka postava i na Otvorenoj sceni Obala, nakon 25 godina ponovo izvela ovu kultnu predstavu.

  • goran NS

    21.12.2011 11:35
    EXTRA je to izgledalo. mislim da bi i sad to sve naslo publiku i bilo mnogo gledanije od mnogih "kvalitetnih" sadržaja za koje dajemo novac
  • abadon

    20.12.2011 19:53
    hehehe
    ovo je bila prava zezancija... ovi sad kao novi su smesni ko svnjska plecka... kao i oni nasi sto su sad na B92. sve me sramota da ih gledam...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.