Obavezne gaćice u crkvi?

Goruća briga nekih brazilskih političara jeste "problem" mladi koje na venčanje u crkvu idu bez gaćica jer veruju da im taj običaj garantuje srećan brak.
Goruća briga nekih brazilskih političara jeste "problem" mladi koje na venčanje u crkvu idu bez gaćica jer veruju da im taj običaj garantuje srećan brak.

Jedan od tih dušebrižnika je i Ozias Zizi koji je jako zabrinut što sve više mladi u njegovom rodnom gradu odlazi u crkvu bez ičega ispod venčanice. Zbog toga je predložio zakon kojim bi nošenje donjeg veša u crkvi postalo obavezno, a i "obuzdao" bi dekolte na venčanicama da sveštenicima ne bi bilo neprijatno.

"Mnoge žene veruju da će im venčanje bez gaćica doneti sreću u bračnom životu. Osoba ima pravo da se venča kako želi, ali kada uđe u crkvu, dužna je da pokaže poštovanje. Bez gaćica to ne može da uradi", kaže Zizi.

S tim da je ovo potpuna besmislica slaže se i lokalni paroh koji tvrdi da naprosto ne postoji način da se zakon sprovede, jer on nema nameru da proverava da li mlada nosi gaćice, a smatra da ni njegovog "šefa" ne zanima kakav donji veš nose njegovi vernici.

  • pawlle

    14.01.2012 14:55
    zasto bi uopste isli u crkvu?
  • ćelavac

    12.01.2012 18:31
    inače, rađamo se obučeni
  • milos

    12.01.2012 07:08
    Svakog dana mi se sve više sviđa Brazil

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.