VIDEO: Ćelava Barbika kao podrška deci oboleloj od raka

Barbika je bila astronaut, arhitekta, reli vozač i spiker, a sada je na internetu osnovan pokret koji podržava ideju da se napravi ćelava Barbi lutka kao podrška deci oboleloj od raka.
Barbika je bila astronaut, arhitekta, reli vozač i spiker, a sada je na internetu osnovan pokret koji podržava ideju da se napravi ćelava Barbi lutka kao podrška deci oboleloj od raka.

Na društvenoj mreži Fejsbuk osnovana je nekoliko dana pre Božića stranica "Lepa i ćelava Barbi! Da vidimo da li možemo da je napravimo". Do srede popodne, stranica je imala više od 15.000 obožavatelja. Cilj kampanje je da podstakne čelne ljude iz firme "Matel" da naprave ćelavu Barbi lutku kao podršku deci koja imaju rak.

Prijateljice Rebeka Sajpin i Džejn Bingem, koje su bile pogođene tom bolešću podržale su ideju o pokretu na drustvenoj mreži zato šo je Barbi jako uticajna dečija igračka.

Bingem je izgubila kosu tokom hemoterapije, dok je ćerka Rebeke Sajpin koja ima 12 godina, Kin Inič takođe izgubila kosu ove godine u borbi protiv leukemije.

"Matel" nije bio dostupan za komentar, ali su ove dve žene rekle da su kontaktirale kompaniju putem zvaničnih pisama. Prema njihovim rečima, u povratnom pismu, dobile su odgovor da "Matel" ne prima ideje od ljudi koji nisu zaposleni u kompaniji.

Žene su istakle da bi Barbika bez kose bila velika podrška za decu koja boluju od raka.

Lutka Barbi, visine 29 centimetara, jedna je od najpoznatijih lutaka svih vremena. Tokom svojih 53 godine postojanja doživela skoro sve vrste inkarnacije od elegantne Grejs Keli Barbike preko tetovirane do trudne Barbi lutke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.