Dete nazvali Demon i završili na sudu

Jedan bračni par iz Francuske završio je na sudu nakon što su svom detetu dali ime Demon (Đavo) inspirsani blokbasterom "Vampirski dnevnici".
Jedan bračni par iz Francuske završio je na sudu nakon što su svom detetu dali ime Demon (Đavo) inspirsani blokbasterom "Vampirski dnevnici".

Lajonel i Blondin Defonten dali su svom detetu ime Dimon (na francuskom Deamon što znači Đavo).

Ubrzo nakon toga usledio je poziv od suda jer po zakonu države Francuske imena koja "nisu saglasna sa interesima deteta" su zabranjena.

Tužilaštvo se složilo da je ime Dimon satanističko. Međutim, sudija je doneo presudu u korist roditelja i dozvolio da dete zadrži to ime.

Iako je ime Dimon podiglo prašinu u Francuskoj zbog velike ljubavi roditelja prema vampirima, u Americi je sve više slučajeva dece koja su dobila ime po junacima "Sumrak sage" Izabela i Džejkob.

  • 15.01.2012 12:35
    Svašta, ko da su mu dali ime po srtanom junaku :-)
  • Bozidar

    15.01.2012 10:52
    da, demon nije ok, a bozidar i bogoljub su u redu. dvostruki arsini
  • Marko NS

    14.01.2012 21:15
    Djavo...
    Djavo je Grcka rec koja znaci neprijatelj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.