Menjaju saobraćajni znak jer je previše "seksi"

Vlasti švedskog grada Upsala, na jugoistoku zemlje, naredile su zamenu svih saobraćajnih znakova koji upozoravaju na pešački prelaz, jer su previše provokativni.

Vlasti švedskog grada Upsala, na jugoistoku zemlje, naredile su zamenu svih saobraćajnih znakova koji upozoravaju na pešački prelaz, jer su previše provokativni.

Vlasti smatraju da su ti znakovi "provokativni", jer je na njima prikazana silueta žene sa prevelikim grudima i prekratkom suknjom.

"Reč je o izmenjenoj verziji znaka koji je, takođe, zabranjen pre nekoliko godina", kazao je jedan od gradskih zvaničnika.

Znak sličnog stila je 2008. godine izazvao polemiku, jer je ocenjen kao previše "ženstven".

Uprava zadužena za postavljanje saobraćajnih znakova u gradu smatra da je reakcija gradskih vlasti preterana, ali će ipak morati da ukloni znakove i zameni ih novim.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.