Najveći koktel na svetu u čast Hemingveja

Osoblje čuvenog kubanskog bara "Floridita", u istorijskom centru Havane, napravilo je 21. jula najveći koktel u svetu, mešajući osvežavajući alkoholni "daikiri" u ogromnoj čaši od 275 litara.
Osoblje čuvenog kubanskog bara "Floridita", u istorijskom centru Havane, napravilo je 21. jula najveći koktel u svetu, mešajući osvežavajući alkoholni "daikiri" u ogromnoj čaši od 275 litara.

Uz nekoliko pomoćnika, 12 barmena pripremili su džinovski "daikiri" (po kome je Floroditia čuvena) za 33 minuta, koristeći za njegovo "mućkanje" 88 flaša belog ruma, kao i veliku količinu limete mlevene sa šećerom i isitnjenog leda.

Predstavnik za štampu "Floridite" Andres Arensibija saopštio je da je u "čašu" stalo 1.466 standardnih koktela i da će se za tri dana znati da li će ovaj poduhvat kubanskih barmena biti uvršten u Ginisovu knjigu rekorda.

Svoj poduhvat ugostitelji su posvetili 113. rođendanu američkog pisca Ernesta Hemingveja (1899-1961) koji je bio njihov čest gost, kao i 195. godišnjici postojanja bara.

I danas je Hemingvej "stalni gost" u "El Floriditi" pošto je 2004. za šankom postavljena njegova bronzana skultpura. Uprava bara svakodnevno "posluži" Hemingveju omiljeni "daikiri". Pisac je na Kubi proživeo 20 godina i skoro svakodnevno u Havani posećivao "Floriditu".

  • 22.07.2012 09:53
    Nama nije potreban koktel u cast Hemingveja, nama bi bilo dobro da u novosadskim knjizarama
    moze da se kupe dela od E.Hemingveja
    i ostalih pisaca,E.M Remarka, Gi de mopasana itd

    bilo bi dobro kada bi novinari Radio021 malo obisisli novosadske knjizare, i da priupitaju vlasnike, zasto se kod nas ne mogu kupiti knjige od klasicnih pisaca...
    ja sam dobila odgovr, da u BGD postoji jedna takva knjizara ili d se uclanim u Biblioteku,
    koja isto tako oskudeva sa naslovima klacicne knjizevnosti
    a do pre 2 decenije u Novom Sadu su se mogle kupiti knjige svih zanrova...
    sada ne moze, malo cudno zar ne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti