Italijanska policija Fejsbukom "lovi" mafijaše

Italijanska policija koristi društvenu mrežu Fejsbuk u svojim istragama protiv članova mafije i kriminalaca u bekstvu.
Italijanska policija koristi društvenu mrežu Fejsbuk u svojim istragama protiv članova mafije i kriminalaca u bekstvu.

"To je za nas veoma važno pomoćno sredstvo", rekao je šef milanske policije Alesandro Đulijano i dodao da preko Fejsbuka policija dobija podatke o vezama među ljudima.

"Fotografije (objavljene na Fejsbuku) su često polazna tačka za istražitelje", dodao je on.

Italijanski nedeljnik navodi da članovi mafije koriste poznatu društvenu mrežu za ucenjivanje, pretnje smrću i za organizovanje šverca droge. "Fejsbuk nam pomaže da bolje razumemo kako se oni organizuju" , rekao je Đulijano.

Tužilac iz Napulja, Antonelo Ardituro je kazao da Fejsbuk kriminalcima omogućava da na jednostavan razašilju svoje poruke.

Posle pokušaja atentata na njega, jedan čovek za koga se veruje da je pripadnik mafije je na svom Fejsbuk profilu napisao: "Oko za oko, zub za zub. Bez milosti".

On je objavio i fotografiju svoje rođendanske torte sa ukrasom od dva čokoladna pištolja, a informacije koje je o sebi naveo navode na zaključak da mu je omiljen film "Lice za ožiljkom" američkog reditelja Brajana De Palme.

Fejsbuk se pokazao kao koristan i za hapšenje jednog mafijaškog bosa koji je na profilu svoje devojke postavio fotografije sa letovanja u španskom gradu Marbelji.

Lažni nalog na Fejsbuku koštao je i jednog organizatora šverca droge, koji je uhapšen u Venecueli, , objavio je italijanski nedeljnik Espreso.

  • anonimus

    24.09.2012 10:18
    svašta
    Ajde sad vi malo razmislite zašto bi policija otkrivala načine na koje skupljaju podatke o kriminalnim atkivnostima i licima?
    Ima li tu logike?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.