11 pravila Bila Gejtsa koje nećete naučiti u školi

Bil Gejts, osnivač kompanije Majkrosoft i najbogatiji Amerikanac, održao je govor u jednoj srednjoj školi o 11 stvari koje niste i nećete naučiti u školi.
Bil Gejts, osnivač kompanije Majkrosoft i najbogatiji Amerikanac, održao je govor u jednoj srednjoj školi o 11 stvari koje niste i nećete naučiti u školi.

Pravilo 1: Život nije fer, navikni se na to!

Pravilo 2: Svet ne interesuje tvoje samopoštovanje. Svet te prihvata ako postigneš nešto pre nego što počneš da se osećaš dobro u svojoj koži.

Pravilo 3: Nećeš zarađivati 60,000 dolara godišnje čim izađeš iz srednje škole. Nećeš biti potpredsednik sa službenim telefonom, sve dok to ne zaradiš.

Pravilo 4: Ako misliš da ti je učitelj strog, čekaj dok ne dobiješ šefa.

Pravilo 5: Pečenje hamburgera nije ti ispod časti. Tvoji preci imali su drugu reč za pečenje hamburgera : zvali su to prilikom.

Pravilo 6: Ako pogrešiš, nisu tvoji roditelji krivi, ne kukaj nad svojim greškama, uči iz njih.

Pravilo 7: Pre tvog rođenja tvoji roditelji nisu bili dosadni kao sada. Postali su takvi zbog plaćanja tvojih računa, čišćenja tvoje odeće i slušanja tebe kako pričaš kako si cool.

Pravilo 8: Tvoja škola ima način za rešavanje i pobednika i gubitnika, život nema. U nekim školama ukinuli su negativne ocene i daju ti bezbroj prilika da daš pravi odgovor, ali to nema nikakve sličnosti sa stvarnim životom.

Pravilo 9: Život nije podeljen u semestre. Nema slobodnog leta i vrlo malo zaposlenih je zainteresovano da ti pomogne da nađeš sebe. To čini u svoje slobodno vreme.

Pravilo 10: Televizija nije pravi život. U pravom životu ljudi moraju da napuste kafić i odu na posao.

Pravilo 11: Budi ljubazan prema štreberima. Velike su šanse da ćeš raditi za jednog.

  • ozlojedjena

    01.10.2012 06:29
    Sve je tacno osim ovog poslednjeg jer u Srbiji su sefovi mamini i tatini sinovi i kcerke
  • 29.09.2012 21:38
    @Blast Beat
    I sad mi treba tebi da verujemo da je to u tom filmu istina? Da to nije marketing? I onda da dođemo kod tebe kada nam bude trebala podršla za Linux. Dobra šema! Ali ipak poslušaj čoveka, idi peci pljeskavice, veće su ti šanse da uspeš.
  • idi begaj

    29.09.2012 15:54
    @ blast beat i slicni
    Covece, ti si ziva legenda. Znaci odgledas par filmova (RevolutionOS, Loose change, Digitalni andjeo, Tezinu lanaca i jos par) i ti si otkrio sustinu zivota. Kakva skola, ma ni osnovna ne treba, mozda samo prva 4 razreda, sve vise od toga je gubljenje vremena i zaglupljivanje. Ovako za par sati na YT saznas sve sto neko treba da zna, (raz)otkrijes sve zavere i ajmo u zivot. Treba samo malo to pogurati marketingom, prosiriti medju masama i di bi nam bio kraj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.