Kad su prasići srećni - meso je ukusnije

Farmeri širom Britanije daju svojim svinjama razne igračke za žvakanje jer je meso srećnih svinja ukusnije.
Farmeri širom Britanije daju svojim svinjama razne igračke za žvakanje jer je meso srećnih svinja ukusnije.

Ma koliko bizarno zvučalo, britanski veterinari su zaključili da je meso srećnih svinja daleko kvalitetnije i ukusnije, te su osmilili veliki broj gumenih igračaka kojima se ove životinje zanimaju dok ne krenu put klanice.

Takođe je primećeno da kada su u lošim uslovima i pod stresom, svinje luče više hormona stresa kortizola zbog kojeg je svinjetina svetlije boje i lošijeg kvaliteta, te se sada radi na poboljšanju uslova gajenja ovih domaćih životinja.

  • 09.10.2012 10:03
    @Vegan
    Tvoja briga za život životinja imala bi malo smisla kada bi lanac ishrane funkcionisao po principu "idi u šumu da uloviš hranu", mada se lanac ishrane ne odnosi na način kojim dolaziš do te hrane. Industrijska proizvodnja mesa ima dodirnih tačaka sa lancem ishrane jer je čovek na taj način obezbedio svoju prirodnu potrebu za hranom, njenim namenskim i kontrolisanim uzgojem, umesto besomučnim lovom i istrebljenjem pojedinih vrsta. Dakle sve te životinjske jedinke za koje si toliko zabrinut ne bi ni postojale da čovek za njima nema potrebu koju mu je priroda dala, a to je potreba za hranom životinjskog porekla. Svidelo se to nekome ili ne, priroda je surova od svog nastanka.
  • LimanacNS

    09.10.2012 07:04
    Strašno
    Ovde čovek ne može malo ni da se našali. Dobro, prestaću da jedem meso kad izađe u potpunosti iz lanca ishrane. Mene ne možeš ubediti, ali probaj da dresiraš tigrove, lavove, pse i mačke na primer da žive od salate. I oni ubijaju životinje. Prirodu svi volimo i na nju se pozivamo, a često zaboravljamo kako je surova. Svi vole da morališu. I ne, nisam radio na sebi od doba Branka kockice. I dalje jedem meso i ješću ga verovatno do kraja života, osim ako ne budem zbog zdravlja prinuđen da menjam ishranu. Ja sam veoma primitivan, vodim se za svojim nagonima. Kada mi se neko sviđa, ne krijem to, kada mi se ne sviđa i to ne umem da sakrijem. Porodicu i prijatelje volim. Volim sve ljude dobre volje. Volim i životinje, ali volim i da ih jedem. Ma, tipična sirova balkančina, šta da ti kažem.
  • strašno

    08.10.2012 17:16
    za LimanacNS
    Branko kockica? Tebi je to refernca koju korisitš da opravdaš ubijanje životinja? Jesi li ti radio na sebi od kada si gledao Branka kockicu do sada? O nečemu promišljao, analizirao, spoznavao...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.