Čuvar čita priče orangutanima pred spavanje

Čuvar jednog zoološkog vrta u Poljskoj svako veče pred spavanje čita priče orangutanima, mužjaku i ženki po imenu Albert i Raja.
Čuvar jednog zoološkog vrta u Poljskoj svako veče pred spavanje čita priče orangutanima, mužjaku i ženki po imenu Albert i Raja.

Mihael Krause, koji radi u zoo vrtu u Gdanjsku, kaže da čitanje smiruje životinje i pomaže im da lakše zaspu.

"Imali su običaj da izazivaju nevolje. Bacali su voće koje smo im davali, bili su nervozni i uznemireni", naveo je on. "Nisam znao šta da radim sve dok nisam izvadio knjigu koju sam čitao na pauzi. Nekoliko minuta kasnije majmuni su i sami pokušavali da 'čitaju' preko mog ramena", dodao je on.

Krause čak tvrdi da orangutani imaju svoje omiljene knjige. "Albertova omiljena knjiga je 'Ponos i predrasude' (Džejn Ostin), dok Raja više voli nemačke romane", kazao je Krause, dodajući da oba orangutana vole kuvare.

"Kada čitam dramatične delove u knjizi, vole da to činim sa puno gestikulacija", navodi ovaj simpatični čuvar.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.