Čekovi na pola milijarde dolara kod Zida plača

Rabin Šmuel Rabinovič koji nadzire jerusalimski Zid plača, rekao je da su vernici na tom mestu našli koverat sa 507 čekova, od kojih je svaki bio na sumu od oko milion dolara.
Rabin Šmuel Rabinovič koji nadzire jerusalimski Zid plača, rekao je da su vernici na tom mestu našli koverat sa 507 čekova, od kojih je svaki bio na sumu od oko milion dolara.

Koverat sa čekovima, od kojih je prema Rabinoviču, većina bila iz Nigerije, nije bio adresiran ni na koga, a neizvesno je i da li će biti moguće unovčiti čekove.

Portparol izraelske policije Miki Rozenfeld kaže da je u koverti bilo i čekova iz Sjedinjenih Američkih Država, Evrope i Azije.

Rabin je naveo da je i ranije u kutijama za dobrovoljne priloge uz Zid plača nalazio slične čekove, od kojih ni jedan nije bio naplativ. Prema njegovim rečima, većinu su ispisali ljudi iz Afrike. Rabinovič misli da su oni koji su ostavili čekove "želeli da tvorcu univerzuma daju sve što imaju".

  • Dejan

    20.12.2012 16:03
    Tuga
    Žalosno je što mnogi višak novca ulažu u održavanje verskih iluzija i besmislenih dogmi, umesto da ga daju u dobrotvorne svrhe...
  • ns

    19.12.2012 20:36
    ali sjajno je to što bilo ko na svetu celom kad nađe nešto pomisli ju vidi neko nešto izgubio a dotična gospoda, naravno, omak prisvajaju pa se posle bune što ih zovu ovak'im i onak'im
  • jatzans

    19.12.2012 18:44
    U Srbiju da ih donesu, uz određenu proviziju, sve je naplativo........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.