Želite li da budite kengure za 13.000 evra mesečno?

Australijska državna agencija zadužena za turizam objavila je oglas za šest radnih mesta iz snova na njenoj teritoriji.

Australijska državna agencija zadužena za turizam objavila je oglas za šest radnih mesta iz snova na njenoj teritoriji.

Jedno radno mesto podrazumeva čuvanje prirode, a kandidat koji se izbori za ovaj posao kao glavni zadatak imaće buđenje kengura i plivanje sa delfinima, precizira se u oglasu. Drugo radno mesto, na primer, jeste gastronomski izviđač čija je uloga obilazak i kontrola najboljih australijskih barova i restorana.

U ponudi je i radno mesto fotografa koji će aparatom beležiti najnovije atrakcije u Melburnu. Svih šest radnih mesta podrazumevaju angažman na šest meseci, a za svaki posao predviđena je plata od oko 13.000 evra mesečno.

Nudeći ove poslove iz snova, Australija zapravo pokušava da promoviše imidž perspektivne zemlje, pre svega među mladim ljudima širom planete, koji čine četvrtinu njenih stranih posetilaca i da ih podstakne da tu provedu raspust, upoznaju zemlju, ali i steknu saznanja o uslovim rada i mogućnostima zarađivanja.

Ipak, šanse za dobijanje ovakvog posla su male. Kada je 2009. agencija za turizam imala sličnu akciju na oglas se javilo oko 35.000 ljudi iz 200 zemalja širom sveta.

  • Gea

    07.03.2013 10:48
    Naravno da zelimo takav posao !

    Mozete li postaviti link za taj posao da se prijavimo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.