Završio u zatvoru zbog smeha

Njujorčanin Robert Skjaveli osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i globu od 500 dolara zbog toga što se previše glasno smejao u svom stanu.
Njujorčanin Robert Skjaveli osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i globu od 500 dolara zbog toga što se previše glasno smejao u svom stanu.

Prema pisanju "Njujork posta", prijavu protiv njega podneo je njegov komšija sa kojim je već duže vreme u lošim odnosima.

"Nisam znao da smeh predstavlja krivično delo", kazao je ogorčeno 42-godišnji Skjaveli koji živi sa majkom u kući na Lond Ajlendu.

On je objasnio da ga dotični komšija stalno ismeva, nazivajući ga "retardom", zbog neuroloških poremećaja od kojih pati od rođenja. "Šta mogu drugo da radim nego da se smejem kada me neko naziva debilom?", upitao se Skjaveli.

Sudija je, uprkos njegovim objašnjenjima, odbio da odbaci tužbu, pa će tako siroti Skjaveli morati da provede mesec dana u zatvoru zbog toga što je na napade i vređanja odgovorio na najmiroljubiji mogući način - smehom.

  • My name is Mitar

    08.03.2013 11:54
    "Lond Ajlendu" facepalm.
  • 07.03.2013 15:46
    To je Amerika.
    Sa svojim suludim zakonima i stilom zivota, agresivnost, ubistva i ostalo, Amerika polako, ali sigurno, postaje drzava koja NIJE privlacna za zivot u njoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.