VIDEO: Pas sa artritisom proslavio 20. rođendan

Sećate li se fotografije Hane Stounhaus Hadson koja prikazuje vlasnika psa kako u jezeru uspavljuje svog bolesnog psa? U jednom trenutku, ta fotografija je bila najgledanija na svetu. Pas sa fotografije sada je proslavio i svoj 20. rođendan.
Sećate li se fotografije Hane Stounhaus Hadson koja prikazuje vlasnika psa kako u jezeru uspavljuje svog bolesnog psa? U jednom trenutku, ta fotografija je bila najgledanija na svetu. Pas sa fotografije sada je proslavio i svoj 20. rođendan.

Fotografija je nastala na jezeru Superior gde je prijatelj fotografkinje, Džon Anger, svakoga dana nosio svog bolesnog psa Šepa kako bi se opustio i usnio.

Šep boluje od artritisa te se sve teže i teže nosi sa svojim godinama.

"Džon je Šepa našao i spasio dok je bio štene od osam meseci i od tada su nerazdvojni. Šep je u međuvremenu oboleo od artritisa, a Džon je otkrio da mlaka voda ima terapeutski učinak za njegove bolne kosti. Zato ga svakoga dana nosi u jezero u kojem je ovih meseci idealna temperatura i tamo stoji s njim dok se Šep ne opusti i zadrema", pisala je Hadson.

Šepu ova terapija očigledno odgovara, budući da je 15. juna proslavio i svoj 20. rođendan, što je prilična retkost u psećem svetu. Za rođendan je primio više od hiljadu pisama i desetine poklona.

Angerova privrženost psu dotakla je stotine hiljada srca, te su Šep i Anger do sada nakupili više od 135 hiljada pratilaca na svojoj fan stranici na Fejsbuku. Takođe, prikupljene su hiljade dolara pomoći za skupe tretmane lečenja Šepovog artritisa. Šep danas prima nedeljne laserske terapije koje mu olakšavaju bolove.

  • @ANONIMUS - @Mm

    26.06.2013 19:22
    "Upravo zato što nisam naš četvoronožni prijatelj ne mogu da se zamislim na mestu artritisnog psa."

    Naravno da ne možeš, životinjska inteligencija nadmašuje tvoju. Što se socijalizacije tiče, inteligentni i humani ljudi biraju sebi slične za društvo, te izbegavaju takve poput tebe.

  • ANONIMUS

    26.06.2013 15:28
    @Mm
    Upravo zato što nisam naš četvoronožni prijatelj ne mogu da se zamislim na mestu artritisnog psa. A i vi orke i kerećari, stvarno bi vam bilo bolje da pokušate da se ponovo socijalizujete.
  • vegan

    26.06.2013 08:57
    @Anonimus
    Vidiš, zbog takvih kao što si ti, radije dajem novac za pomoć životinjama nego ljudima. Zašto da rizikujem da novac ode za pomoć nekom zatucanom i primitivnom poput tebe? To što hodaš na dve noge te ne čini više vrednim od nekog bića koje hoda na četiri, i koje za razliku od tebe nikad ne čini zlo. Jel ti sada jasnije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti