Novinari poslali policiju u Tompsonov stan

Policija je pretresla splitski stan hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona u potrazi za ilegalnim oružjem, objavio je Večernji list.
Policija je pretresla splitski stan hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona u potrazi za ilegalnim oružjem, objavio je Večernji list.

Kako je pevač ispričao za ovaj list, u ponedeljk su na vrata njegovog stana došli su policajci s nalogom za pretres, tvrdeći da moraju da provere da li poseduje ilegalno oružje.

Uz prisustvo dva svedoka detaljno su pregledali stan i ustanovili da ne posedujem nikakvo ilegalno oružje, kazao je Tompson.

Pevač, koji se odnedavno preselio iz Zagreba u Split, pretres stana i sumnju da u njemu krije oružje smatra nastavkom hajke koja se, kako kaže, protiv njega kroz razne oblike pritisaka vodi godinama. "Ovo je nastavak političkog progona koji je uperen protiv mene", tvrdi Tompson.

U Pollicijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj pismeno su odgovorili Večernjem listu da su policijski službenici pretražili Tompsonov stan u Splitu zbog njegovog gostovanja u jednoj radijskoj emisiji, gde je navodno izjavio da poseduje automatsko oružje. "Policijski službenici postupili su na osnovu dojave da je, gostujući u radijskoj emisiji, Tompson izjavio da poseduje automatsko oružje", navedeno je u odgovoru i istaknuto da u pretrazi nisu pronašli nikakvo oružje.

U policiji nisu kazali o kojoj je emisiji reč, a najverovatnije se radi o razgovoru na Narodnom radiju još 14. juna kada je navodno izjavio da poseduje oružje po kojem je dobio ime, ali istog dana portal Politikaplus objavio je njegov demanti.

Lupiga: "Svaki put ćemo ga prijaviti"

"Odgovornost" za pretres stana hrvatskog pevača preuzeli su novinari portala Lupiga, koji navode da su nakon Tompsonove tvrdnje da još uvek poseduje automatsko oružje po kom je dobio nadimak, kao "uzorni građani" obavestili policiju.

"Omiljena estradna zvezda hrvatskih nacionalista M.P. Thompson dao je, naime, intervju Narodnom radiju. Raspevana glava iz Čavoglava tom prilikom jubilarni milioniti put pojasnila je da je nadimak dobila po automatskom naoružanju koju je dužila u ratu. Čavoglavi je pritom dodao da pušku o kojoj je reč poseduje i dan danas. Usledila je brza i pravovremena reakcija specijalne jedinice portala - kontaktirali smo policiju", piše Lupiga u tekstu "Kako smo Thompsonu poslali policiju na vrata".

Oni dodaju da je jasno da je Tompson, pošto policija nije pronašla traženo oružje, lagao ili slušaoce, ili organe reda. "Marku Perkoviću Tompsonu izvinjavamo se zbog pretrpljenih neugodnosti, uz napomenu da ćemo, ukaže li se zgodan povod, isto postupiti već prilikom njegovog idućeg intervjua", piše u članku.

Ovaj pevač je poznat po političkoj bliskosti sa ultradesničarskim strankama i pokretima u Hrvatskoj.

  • Steva-NS

    11.07.2013 18:32
    Eto,nisu našli!A neko znao,pa ga prijavio.Gde bi on to krio?
  • Starac od ravnice

    11.07.2013 17:49
    Slucajno svi ultralevicari budu i ultrabogati...
  • 11.07.2013 16:07
    Slucajno svi ultradesnicari budu i ultrabogati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.