Kaucija zbog "šale" pola miliona dolara

Džastin Karter (19) iz Teksasa, koji je uhapšen u martu kada je na Fejsbuku u šali naveo da će dići u vazduh svoju školu, na slobodi je nakon uplaćene kaucije.
Džastin Karter (19) iz Teksasa, koji je uhapšen u martu kada je na Fejsbuku u šali naveo da će dići u vazduh svoju školu, na slobodi je nakon uplaćene kaucije.

Tinejdžer, koji je zbog neslane šale optužen za upućivanje terorističkih pretnji, dobio je veliku podršku javnosti, a kauciju u iznosu od pola miliona dolara uplatio je anonimni donator.

Kako prenosi američki Nacionalni javni radio (NPR), Karter mora da boravi u blizini gradića Nju Braunfels, gde ga očekuje sudjenje za upućivanje terorističkih pretnji.

"Drago mu je da je izašao a slobodu, njegova porodica je uzbuđena, ovo je bilo teško iskušenje za sve njih", rekao je njegov advokat Don Flanari.

On je objasnio da je sinoć dobio poziv od jednog donatora koji je želeo da pomogne tako što će položiti novac za kauciju.

Advokat je u izjavi za NPR istakao da zastupa "ubice i silovatelje", ali da nikome nije odredjena ovako visoka kaucija.

Flanari je kazao da će se njegov branjenik pojavljivati na svim ročištima i da će nakon presude novac biti vraćen velikodušnom donatoru.

Ameriku je u poslednoj deceniji zapljusnuo talas napada učenika u srednjim i osnovnim školama, u kojima su desetine djaka i profesora ubijene.

Poslednji masakr se dogodio u decembru prošle godine, kada je u školi u gradu Njuton u Konektikatu ubijeno 27 osoba, do kojih dvadesetoro dece.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.