Časovi engleskog za putnike voza

Francuska železnica SNCF omogućila je svojim redovnim putnicima časove engleskog dok putuju vozom.
Francuska železnica SNCF omogućila je svojim redovnim putnicima časove engleskog dok putuju vozom.

Nova usluga koja je u eksperimentalnoj fazi od septembra u šest vozova od Šampanje-Arden (na istoku) do Pariza, prvenstveno je namenjena redovnim putnicima koji svaki dan vozom putuju na posao.

"Koristim engleski stalno u poslu i pošto se vraćam kasno, komplikovano mi je da idem na časove. Lepo je iskoristiti putovanje da se usavrši jezik", izjavio je Žerom Majo, šef prodaje u jednom francuskom preduzeću.

Majo koji svako jutro putuje vozom u 7.23 iz Remsa, na stanici nailazi na nove učenike koji idu u prvu klasu gde tokom 45 minuta putovanja za Pariz uče engleski.

"Welcome on this train, ready for the leson?" (Dobro došli u voz, spremni za lekciju?), kaže profesorka đacima, dok kontrolor voza najavljuje na francuskom svim putnicima da se zatvaraju vrata i da brzi voz (TGV) polazi.

"To je skoro kao privatni čas i brzo napredujemo", rekao je Majo, koji mesečno ima 30 časova, četiri puta nedeljno, što mu plaća poslodavac.

Koristeći prozor kao tablu i numerički tablet, čas engleskog protiče dok voz ide brzinom od 338 kilometara na čas.

  • 12.11.2013 15:44
    brzina
    Da ovo uvedu kod nas mnogi putnici bi naucili engleski jezik dok stignu na odrediste.
  • ab

    12.11.2013 08:11
    E moji francuzi
    Kad biste se vozili nasim vozovima, naucili biste sve strane jezike ovog sveta uljucujuci i nekoliko mrtvih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.