Narandžasti dijamant prodat za 23 miliona evra

Spektakularno lep i neverovatno redak narandžasti dijamant od 14,82 karata prodat je na aukciji kuće Kristi u jednom luksuznom ženevskom hotelu za rekordnih 23 miliona evra.
Spektakularno lep i neverovatno redak narandžasti dijamant od 14,82 karata prodat je na aukciji kuće Kristi u jednom luksuznom ženevskom hotelu za rekordnih 23 miliona evra.

Kupac, čiji identitet nije otkriven, odmah je po završenoj aukciji napustio hotel, praćen aplauzima.

Dijamant ovalnog oblika i intenzivno narandžaste boje je pronađen u Južnoj Africi i dobio je najvišu ocenu za obojene dijamante Američkog gemološkog instituta. Dosad narandžasti dijamanti prodati na aukcijama nikada nisu imali više od šest karata.

Najavljeno je i da će na aukciji kuće "Sotbi" danas biti ponuđen roze dijamant besprekornog kvaliteta "Ružičasta zvezda" od čak 59,60 karata, čija je vrednost procenjena na više od 60 miliona dolara.

  • sandra

    13.11.2013 10:35
    ???
    ne razumem zasto ce neko dati 60 miliona dolara za rozi kamen, umesto u humanitarne svrhe, ako vec ne zna sta ce sa lovom. cemu uopste sluzi taj dijamant osim za foliranje, pred isfoliranim razbacivacima love?
  • 13.11.2013 09:56
    Kamen ko kamen...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.