Najveći prevarant u istoriji fudbala - za 20 godina nije dao nijedan gol

Brazilac Karlos Enrike Kajser možda je najveći prevarant u istoriji fudbala, budući da je reč o napadaču koji za 20 godina karijere nije postigao nijedan gol.
Brazilac Karlos Enrike Kajser možda je najveći prevarant u istoriji fudbala, budući da je reč o napadaču koji za 20 godina karijere nije postigao nijedan gol.

Kajser nije imao talenta za fudbal, ali je bio jako snalažljiv. Početkom 80-ih godina sprijateljio se sa poznatim brazilskim fudbalerima poput Romarija, Edmunda..

Kada bi oni potpisali ugovore s nekim klubom uverili bi čelnike tog kluba da daju priliku "talentovanom" Kajseru u vidu tromesečnog probnog ugovora. Odmah nakon što bi potpisao ugovor, Kajser bi priznao da mu je potrebno nekoliko sedmica da dođe u formu. Nakon mesec dana "traženja forme" stigao bi na trening, a zatim nastavio s planom.

"Primio bih loptu i zatim je udario snažno. Onda bih se uhvatio za zadnju ložu i previjao se od bolova. Tada nije bilo magnetne rezonance, pa su lekari morali da mi veruju", rekao je Kajser u jednom intervjuu. Treneri su smatrali da on nema sreće sa povredama, ali su ipak njegovu prevaru otkrili dok je "igrao" u Botafogu.

Kajser je sa sobom nosio veliki mobilni telefon na koji je često dugo pričao na engleskom jeziku. Pred svima je govorio da su za njega zainteresovani klubovi iz Evrope. Međutim, jedan od lekara je u Batafogu znao engleski i jednom prilikom je slušao Kajserov razgovor, koji nije imao smisla. Dok se napadač tuširao, lekar je uzeo mobilni i shvatio da je to obična igračka.

Kajser je nakon incidenta samo pobegao u drugi klub, pa je osim Botafoga bio član Flamenga, Vaska da Game, Palmeirasa i Fluminensea. Jednom se, ipak, našao na terenu.

"Trener me je uverio da ću samo sediti na klupi. Međutim, gubili smo i poslao me na zagrevanje. Kako izbeći da svi ne vide da nisam baš najbolji fudbaler? Primetio sam da navijači vređaju svoje igrače. Popeo sam se na ogradu i počeo da vređam navijače", kaže on. Nakon te utakmice predsednik kluba ga je pozvao na razgovor, ali i tu se izvukao.

"Rekao sam mu da je moj otac preminuo, da sam dobio novog oca (pokazujući na predsednika) i da nikome neću dozvoliti da vređa mog oca kao što su to radili navijači", objasnio je prevarant koji je nakon toga od predsednika kluba dobio novi ugovor.

Poput svih brazilskih zvezda i on je otišao u Evropu. Potpisao je za francuski Ažaksio, a na prvom treningu je oko hiljadu navijača došlo da ga pozdravi. Kajser nije hteo da ih razočara svojim neznanjem, pa je uzeo sve lopte sa terena i poslao ih navijačima. Trener je morao trening da odradi bez lopti, pa Kajser nije mogao da pokaže koliko je sjajan.

Nakon 20 godina varanje mu je dosadilo, pa je završio karijeru s 30-ak nastupa, od kojih su gotovo svi bili sa klupe i bez postignutog gola, iako se predstavljao kao napadač.

  • pajac

    13.11.2013 21:46
    Fala bogu!
    Konačno pametan fudbaler!
  • alex

    13.11.2013 17:40
    snalažljiv
    Čovek je snalažljivi folirant,ne znam kako mu je to pošlo za rukom,ali možda vuče korene sa balkana gde je to urođena mana ili prednost za određene krugove
  • isti

    13.11.2013 16:51
    pipo
    isti Pipo Indzagi.
    ni on nije ni jedan gol dao. uvek su ga pogodili loptom pa se odbila od njega u gol....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.