Verenici poklonio 102 kg novčanica

Jedan Kinez poslao je svojoj budućoj supruzi na dar 8,88 miliona juana (1,08 miliona dolara), gest koji su mnogi ocenili kao pretenciozno razmetanje.

Jedan Kinez poslao je svojoj budućoj supruzi na dar 8,88 miliona juana (1,08 miliona dolara), gest koji su mnogi ocenili kao pretenciozno razmetanje.

Prema pisanju lista "Šangaj dejli", poklon u kešu, težak 102 kilograma, donet je ispred kuće verenice konvojem luksuznih automobila, među kojima je bio i jedan Maserati.

Ukupno 18 osoba nosilo je korpe od bambusa do vrha ispunjene novčanicama u apoenima od 100 juana sa likom Mao Cetunga.

Verenici, koji su se upoznati pre tri meseca, potiču iz bogatih porodica u istočnokineskoj pokrajini Džeidjang, u kojoj postoji tradicija raskošnog darivanja mlade. Dve porodice, koje dele isto prezime Huang, odlučile su da poklon u novcu bude u iznosu od sedam osmica (8.888.888 juana), broj za koji se u Kini smatra da donose sreću i blagostanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.