Mačke nas vide kao veću verziju sebe

Mačke misle da su njihovi vlasnici veća, prijateljska verzija njih samih, tvrdi ekspert za ponašanje životinja.
Mačke misle da su njihovi vlasnici veća, prijateljska verzija njih samih, tvrdi ekspert za ponašanje životinja.

Biolog Džon Bredšo veruje da kada su mačke privržene svojim vlasnicima, tretiraju ih kao druge mačke. On takođe veruje da su i dalje divlje životinje.

"Preobražaj mačke koja je predator u ljubimca je brza i česta, posebno iz mačije perspektive, i to očito nepotpun", rekao je Bredšo.

Često se misli da je ubijena životinja koju mačka donese poklon za vlasnika, ali dr. Bredšo ne misli tako. On smatra da se mačka seti da voli hranu iz konzerve po ulasku u kuću i zato ostavlja životinju na podu.

Bredšo se bavi istraživanjem ponašanja životinja 25 godina.

  • Dejan

    14.01.2014 20:40
    @ None
    Ti baš imaš čudnu definiciju prijateljstva kad smatraš da je pas najbolji čovekov prijatelj. Pas u čoveku (tzv. prijatelju) vidi vođu čopora i podređuje mu se. Nema tu prijateljstva.
    Slažem se da svaka životinja ima svoj karakter, ali su mačke obično vredne divljenja, dok su psi često suviše ljigavi.
  • None

    14.01.2014 13:45
    @Anonimus
    Ne lupetaj gluposti kao ovaj dr iz članka. Raski kerovi naročito nemački ovčar i te kako ima svoj karakter a to što ti imaš neke ko zna kakve kerove i što se ne razumeš u pse to je več druga priča. Ne kaže se džabe da je pas čovekov najboji prijatelj...
  • 14.01.2014 07:47
    Mačke se ponašaju kao pajtosi, a psi kao sluge. Imam dva psa i dve mačke i dobro ih pozajem. Mačke dođu da me pozdrave kada dođem sa posla i odu da se bave nekim svojim poslom, a psi mi ne silaze s glave. Kad je hrana u pitanju - svi lete kao nenormalni. Volim i jedne i druge, ali mačke su zakon, jer imaju čvrst karakter i nisu pudingaste kao psi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.