VIDEO: Prerušen lečio beskućnike

Dok su ostali građani Pitsburga mirno spavali, Džim Viters je jedne noći 1992. godine dobio čudnu ideju. Ustao je, obukao se kao beskućnik i izašao na ulicu.
Dok su ostali građani Pitsburga mirno spavali, Džim Viters je jedne noći 1992. godine dobio čudnu ideju. Ustao je, obukao se kao beskućnik i izašao na ulicu.

U dogovoru sa Majkom Salousom, svojim poznanikom, počeo je da obilazi mračne ulice usred noći.

Sada je to postala uobičajena praksa za njih dvojicu, koju sprovode pet puta nedeljno. Biraju sumnjiva mesta koja ostali stanovnici zaobilaze, ali imaju veoma dobar razlog za to.

Oni obilaze beskućnike i dele im lekove. Viters je dosad izlečio oko 1.200 ljudi koji žive na ulici. "Majk mi je rekao da ne smem da se oblačim kao lekar i ponašam kao kreten. Zato sam se prerušio u beskućnika i izašao na ulicu", priča doktor Džim Viters.

On je polako pridobio poverenje beskućnika, pa ih sada obilazi u odeći koju inače nosi.

  • Scotch Bonnet

    16.01.2014 16:51
    Za Nobela
    E ovo je za Nobelovu nagradu a ne ta dva predlozena Dacic-Taci.
  • 16.01.2014 13:18
    Sjajan covek!
  • D.

    16.01.2014 13:10
    Human gest.Svaka mu čast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.