Traži se novi dželat

Zvaničnici Šri Lanke najavili su da traže novog dželata nakon što je prethodni zaposlenik dao otkaz "čim je prvi put video vešala".
Zvaničnici Šri Lanke najavili su da traže novog dželata nakon što je prethodni zaposlenik dao otkaz "čim je prvi put video vešala".

Zatvorske vlasti imenovale su prošle nedelje novog dželata, trećeg najkvalifikovanijeg od 176 prijavljenih kandidata, pošto se dva lica, koja su izabrana krajem prošle godine, nisu pojavila na poslu.

"Prošao je sedmodnevnu obuku, ali je odustao kada je video vešala", rekao je predstavnik zatvorske službe Čandraratna Palegama.

"Kazao je da ne želi posao jer se uznemirio kada je video vešala...Sledeći put ćemo kandidatima odmah pokazati vešala, pre osnovne obuke", dodao je on, navodeći da je malo verovatno da će ikoga ikada morati da obesi i da će se njegov posao uglavnom svoditi na administrativni rad.

Mada se trenutno u zatvorima nalazi oko 400 lica osuđenih na smrt, u Šri Lanki je smrtna kazna poslednji put izvršena još 1976.

Deo pravnika i političara zahteva ponovnu primenu smrtne kazne zbog alarmantnog porasta kriminala od kada je 2009. okončan rat sa separatističkom grupom "Tamilski tigrovi".

  • limanac IV

    13.03.2014 21:24
    Mi imamo toliko dželata da ih i izvozimo,u Holandiju npr.,imamo čak i ženu dželata,ona je u Moskvi,na goišnjem odmoru,al vratiće se uskoro,tako kažu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.