VIDEO: Naučite bilo koji jezik za tri meseca

Beni Luis govori šest jezika i autor je knjige "Fluent in 3 Months: How Anyone at Any Age Can Learn to Speak Any Language from Anywhere in the World."
Beni Luis govori šest jezika i autor je knjige "Fluent in 3 Months: How Anyone at Any Age Can Learn to Speak Any Language from Anywhere in the World."

Beni smatra kako uz pravi pristup i dovoljno vežbe svako može naučiti strani jezik za tri meseca, piše "Business Insider".

Ovo su njegovi saveti koji će vam pomoći da u tome uspete:

1. Govorite naglas stranim jezikom od prvog dana.

Početnici ne treba da se plaše da će nešto pogrešno izgovoriti ili kako će loše zvučati. Najvažnije je da odmah počnu govoriti naglas.

2. Prvo naučite praktične fraze.

Prvo naučite jednostavne fraze s kojima ćete moći komunicirati o osnovnim potrebama. "WC gde" možda ne zvuči elokventno, ali je razumljivo i kasnije će vam pomoći u savladavanju pravilnih rečenica.

3. Zaboravite učenje tačne gramatike.

Ovaj savet vezan je uz prethodni. U početku nije bitno da pravilno koristite gramatiku stranog jezika jer će ta pravila kasnije biti usvojena.

4. Vežbajte jezik s izvornim govornikom preko Skype-a.

Luis tvrdi kako su internet i Skype jedan od najboljih alata za učenje. Korišćenjem ovih besplatnih usluga izvorni govornik engleskog jezika iz SAD-a može razgovarati sa izvornim govornikom bilo kog stranog jezika na svetu.

5. Slušajte lokalne radio stanice.

U potpunosti uronite su strani jezik slušajući lokalne radio stanice koje ga koriste u svom programu. Luis za to preporučuje "TuneIn", onlajn bazu radijskih stanica širom sveta.

6. Vežbajte jednominutni uvod o sebi.

Uz pomoć izvornog govornika napišite i naučite jednominutni uvod o sebi. Ovo je brzi način učenja jednostavnog vokabulara i fraza.

7. Izbegavajte generičke kurseve.

Luis ne preporučuje upisivanje generičkih kurseva stranih jezika koji previše generalizuju i ne pomažu početniku. Umesto toga na internetu možete potražiti besplatne alate za učenje kao što su "Duolingo" i "italiki".

8. Spremno odvojite dosta vremena za vežbanje.

Ljudi koji su voljni da uče jezik svakodnevno u nekoliko meseci mogu dostići zavidan nivo znanja.

9. Ne težite savršenstvu.

Početnici često naiđu na probleme jer odmah žele da nauče sve, i razočaraju se kad u tome ne uspeju. Ne pokušavajte biti savršeni i neka vam greške ne predstavljaju neprijatnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.