Društvena igra Monopol uvodi nova pravila

Popularna društvena igra "Monopol" dobija pet novih pravila koja će biti uvrštena u uputstvo od septembra.

Popularna društvena igra "Monopol" dobija pet novih pravila koja će biti uvrštena u uputstvo od septembra.

Pravila su odabrali sami ljubitelji igre glasanjem na Fejsbuk stranici "Monopla".

U novoj verziji, igrač koji bude završio na polju "zatvor" neće moći da naplaćuje kiriju ostalim igračima. Ukoliko pak dospe na polje "besplatan parking", dobija natrag novac od poreza, a ako se nađe na startnom polju, udvostručuje primanja. Kada u bacanju kockica igrač dobije dve jedinice, nosi premiju, a ukoliko želi da kupi nekretninu, mora najpre da obavi pun krug na tabli.

Predstavnici Hasbro kompanije navode da su uvođenjem novih pravila želeli da izađu u susret svim ljubiteljima "napopularnije igre na svetu". "Monopol odražava društvo i važno je da ostane moderan, aktuelan", navli su oni.

Igra "Monopol", u kojoj se igrači utrkuju za novac i nekretnine, proslaviće 80-godišnjicu 2015. Procenjuje se da je ovu igru igralo više od 750 miliona ljudi širom sveta.

  • Anonimus

    07.04.2022 21:15
    Ja obožavam da igram monopol
    Ja sam odrasla uz igru monopol to mi je jedina od najboljih igrica na svetu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.