Ukinuli jogu u školi jer se protivi Bibliji

Jedna osnovna škola u Austriji ukinula je časove joge, pošto se majka jednog đaka žalila da se joga protivi hrišćanskom učenju.
Jedna osnovna škola u Austriji ukinula je časove joge, pošto se majka jednog đaka žalila da se joga protivi hrišćanskom učenju.

Učiteljica joge Ingrid Karner rekla je da joj je rečeno da obustavi časove u školi u jednom selu na jugoistoku Austrije posle žalbe da "to nije dozvoljeno, prema Bibliji".

Direktorka škole Marija Hofer izjavila je da se nijedan roditelj nije žalio kada su ove godine počeli da se održavaju časovi joge. Ona je dodala da su oni, međutim, prekinuti kada je jedna majka, čije ime nije objavljeno, rekla da čak i reč "joga" ima negativne konotacije.

Školska inspektorka Helga Toman kazala je da škola u nastavnom programu ne treba da nudi ništa što je povezano sa "ezoterijom".

Joga ima svoje korene u hinduizmu i budizmu. Dok su neki njeni oblici ostali strogo povezani s tim religijama, ostali su postali široko prihvaćeni kao fizička i mentalna terapija.

  • matija

    21.10.2022 11:58
    i treba!!!
    i treb da se ukine
  • 09.10.2014 17:47
    Ali zato se sada satanisti bore za pravo da predaju veronauku na Floridi

    http://www.christianpost.com/news/satanic-temple-wants-to-hand-out-satanic-books-to-school-children-in-florida-after-atheists-allowed-to-tell-them-jesus-is-dead-126551/
  • Goropad

    09.10.2014 13:48
    @Anonimus

    "Od izvorne Biblije je ostalo jako malo originalnih tekstova."

    ------

    Svici sa Mrtvog mora govore suprotno. Odnosno, da mi danas imamo 99% identične biblijske knjige Starog zaveta kao i oko 150 g. pre Hrista...

    Sva paganska, mnogobožačka, hindu i ostala verovanja su nastala iz jednog te istog korena njegovim izopačivanjem kroz vreme po ljudskim slabostima, željama, manipulacijama, itd...

    Da je čovek menjao Biblijske knjige, u njima se nikada ne bi nalazile zapovesti i upustva za život kao ovi:

    “A vi se ne zovite ravi; jer je u vas jedan ravi Hristos, a vi ste svi braca. I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan otac koji je na nebesima.
    Niti se zovite ucitelji; jer je u vas jedan ucitelj Hristos. A najveci izmedu vas da vam bude sluga...” “Da je proklet covek koji se uzda u coveka.”
    “Kupljeni ste skupo, ne budite robovi ljudima.” (Matej 23,8-11; Price 17,5; 1 Korincanima 7,23)"

    I mnogi drugi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.