Kako vreme provode nezaposlene žene i muškarci?

Sudeći prema podacima American Time Use Survey istraživanja, nezaposlene žene i nezaposleni muškarci svoje slobodne dane provode dosta drugačije.
Sudeći prema podacima American Time Use Survey istraživanja, nezaposlene žene i nezaposleni muškarci svoje slobodne dane provode dosta drugačije.

U ovom je istraživanju ispitano 147 nezaposlenih muškaraca i 147 nezaposlenih žena, a ispitanici su imali između 25 i 54 godina.

Ovo su neke od najzanimljivijih činjenica:

- Od svih nezaposlenih osoba koje su najveći deo svog slobodnog vremena provele ispred TV-a, čak 70 odsto su muškarci. Gledanje TV-a i filmova bila je glavna dnevna aktivnost za 31 odsto svih nezaposlenih muškaraca.

- Od 147 nezaposlenih žena, 30 odsto njih je provelo većinu svog vremena radeći kućne poslove. Rad u domaćinstvu obavljalo je tek 15 odsto nezaposlenih muškaraca. Uglavnom, rad u domaćinstvu je bio najpopularnija aktivnost za nezaposlene žene.

- U sekciji onih koji su najviše vremena proveli tražeći posao, manje od 1 odsto su bile žene. Neke od žena koje aktivno nisu tražile posao su brinule o drugima ili primale neku pomoć za nezaposlene.

- Čak 73 odsto žena je najveći deo svog vremena provodilo brinući se o drugima, dok je samo 27 odsto muškaraca radilo to isto. U proseku je svaka peta nezaposlena žena provodila dane brinući se o deci, roditeljima ili članovima porodice.

- Samo je 11 osoba koristilo vreme za edukaciju, a među njima je bilo više muškaraca nego žena.

- Oko 7 odsto nezaposlenih osoba je vreme između 8 ujutro i 20 sati uveče provodilo spavajući. To ne znači da su spavali čitav dan, ali neki od njih su bili noćne ptice koji su spavali od 5 ujutro do 13 sati.

- Nezaposleni muškarci i žene su u proseku provodili jedan sat više u socijalnim aktivnostima i druženjima nego zaposleni, među njima su to češće bile žene.

- Skoro duplo više muškaraca nego žena svoje vreme je provodilo surfujući internetom, čitajući ili odmarajući.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.