Ucenjuje roditelje jer se dete nije pojavilo na rođendanskoj žurki

Petogodišnjem Aleksu Nešu iz Kornvala, na jugozapadu Engleske, uručena je faktura u iznosu od 15,95 funti (20 evra) zbog odsustva sa rođendanske proslave školskog druga.
Petogodišnjem Aleksu Nešu iz Kornvala, na jugozapadu Engleske, uručena je faktura u iznosu od 15,95 funti (20 evra) zbog odsustva sa rođendanske proslave školskog druga.

Njegovim roditeljima, koji su u početku mislili da je reč o šali, preti sudska tužba ukoliko ne uplate naznačen novac.

Aleksov otac je objasnio da su dobili pozivnicu za žurku nekoliko dana pre Božića. On je rekao da je njegov sin bio pozvan na žurku koja je bila organizovana u jednom ski centru s veštačkim snegom. Poziv su prihvatili, zaboravivši da su se već dogovorili da Aleks taj dan provede na izletu sa babom i dedom.

"Aleks je odlučio da ode sa sestrom kod mojih roditelja, a u tom trenutku nisam imao ni broj telefona, ni adresu ni imejl kako bih kontaktirao roditelje njegovog druga i otkazao njegov dolazak", ispričao je Aleksov otac Derek Neš.

Sve je dotle delovalo kao banalan slučaj koji se svakodnevno događa svuda u svetu. Kada im je sin iz školice došao sa fakturom prvo su pomislili da je posredi neka šala, ali su se ubrzo uverili da je stvar ozbiljna.

"Bio sam spreman da platim trošak koji je proistekao zbog Aleksovog odsustva na proslavi, da reakcija majke slavljenika Džuli Lorens nije bila tako agresivna", kazao je Derek. "Rekao sam joj da je trebalo da me lično kontaktira umesto da preko deteta šalje fakturu, na šta mi je ona zapretila da će me tužiti sudu ako ne platim. Još je dodala da se njen sin više neće igrati s Aleksom!", dodao je zaprepašćeni otac.

Stručnjaci za pravne poslove BBC-ja navode da ne postoji način da Džuli Lorens naplati ovaj dug, već će sama morati da snosi trošak.

  • Milan

    20.01.2015 10:13
    "Nema glupljih stvorenja od roditelja..."
    Imam dvoje dece, jedno školsko, drugo u vrtiću, ukupno oko 60 drugara i dva puta toliko roditelja...
    Ima tu raznih ljudi, većinom OK, ali par mama je neverovatno. Nisam ni pretpostavljao da neko može da bude toliko sebičan, samoživ, bezobrazan... Da li je to neka karakterna osobina, da li prejak materinski instinkt, da li neka frustracija koju kompenzuju preko dece, stvarno ne znam, ali gadosti koje izgovaraju na račun druge dece i odbijanje da prihvate bilo kakvu kritiku na račun svog deteta me svaki put zaprepaste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.