Fešta na Spensu, Voša nadomak evropske titule

Odbojkaši Vojvodine NS seme pobedili su Benfiku sa 3:1 u prvoj utakmici finala Čelendž kupa. Revanš se igra u Lisabonu u nedelju, 12. aprila.

Odbojkaši Vojvodine NS seme pobedili su Benfiku sa 3:1 u prvoj utakmici finala Čelendž kupa.

Po setovima rezultat je bio 25:19, 25:23, 22:25 i 25:22. Velika sala Spensa bila je puna, meč je pratilo 4.800 gledalaca i novosadski tim je imao veliku podršku sa tribina tokom celog meča protiv Benfike koja do sada nije znala za poraz u ovom takmičenju.

Vojvodina je bila bolja tokom celog susreta i skoro konstantno u vođstvu. Izabranici Strahinje Kozića su potvrdili da su se zasluženo plasirali u finale i ostvarili prvi korak koji vodi ka trofeju.

Pobedili su odlične Portugalce, koji su ipak u Novom Sadu pokazali manjak respekta i svojim ponašanjem na terenu umalo pokvarili izvanrednu odbojkašku predstavu. Ipak, mladi odbojkaši Vojvodine su izdržali sav pritisak gostiju i uspeli da ostanu koncentrisani.

Posle početne nervoze, ali i odličnih servisa Portugalaca, Vojvodina je od polovine prvog seta preuzela kontrolu igre i rezultata, pa prvi set dobija sa 25:19. Drugi set doneo je više rezultatske neizvesnosti, iako je Vojvodina stalno bila u vođstvu. Novosađani prvu set loptu nisu iskoristili, ali drugu jesu za 2:0 u setovima.

Imala je Voša prednost i u trećem setu, ali je posle drugog tehničkog tajm auta, Benfika sa nekoliko vezanih poena prešla u vođstvo koje nije ispustila do kraja seta. I u četvrtom setu se na početku vodila izjednačena borba, da bi se Vojvodina sredinom seta odvojila i pre svega odličnim servisom čuvala vođstvo.

Revanš se igra u Lisabonu u nedelju, 12. aprila od 18 časova po našem vremenu.

Za osvajanje prvog evropskog trofeja u istoriji, Vojvodini će biti potrebna dva osvojena seta u Portugalu. Ako Vojvodina pobedi ili izgubi sa 3:2 osvojiće titulu, a u slučaju da izgubi sa 3:0 ili 3:1 igraće se zlatni set.

  • ljuba trafika

    11.04.2015 20:24
    ljuba trafika
    najvise mi se svidelo kad nasi odbojkasi serviraju,a ja sve snage vicem as as as as
    p.s.oprao sam kosu
  • Stoik

    09.04.2015 21:15
    Još fotografija sa meča: http://www.napredvosa.com/gallery/thumbnails.php?album=532
  • Chiske

    09.04.2015 11:48
    @boco
    velika dvorana ima 7000 mesta ja stvarno ne znam odalke tebi da sala ima 12000, tako da je sala bila skoro puna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.